La Sala Serra Cooperativa de Parets ha acollit la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull que s’ha reunit amb l’alcalde de Parets del Vallès Sergi Mingote i els alcaldes de Granollers, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall i Montmeló, per tal de consensuar accions i actuacions de millora en relació a la capacitat i l’accessibilitat de l’autovia C-17.

Durant la trobada s’han presentat un conjunt d’actuacions que el Govern de la Generalitat executarà entre el 2018 i 2019. Aquestes mesures consensuades amb el territori, comporten una inversió estimada de 35 milions d’euros. Les actuacions previstes estan encaminades sobretot a millorar la capacitat i la seguretat del trànsit, i a reordenar i millorar els accessos i enllaços.

D’entre les obres previstes cal destacar una nova connexió amb l’AP-7, a Parets, i l’ampliació del tronc de l’AP-7 en sentit oest. Això es farà mitjançant la construcció d’un ramal des de l’autovia cap a l’autopista. També s’ampliarà la C-17 amb un tercer carril i es reordenaran els accessos.

L’alcalde Sergi Mingote, ha valorat molt positivament la trobada “perquè s’han pogut consensuar accions en un tema molt delicat, com és la C-17, que ha de donar resposta tant a les necessitats de la ciutadania com del teixit empresarial del municipi”.

El conseller Josep Rull, agraïa “el nivell de responsabilitat i d’implicació dels alcaldes del territori, per fer possible un acord sòlid com el que s’ha pres”.

Diàriament, circulen pel tram de l’autovia C-17 comprès entre l’AP-7 i la C-33 i la carretera BV-1432 prop de 90.000 vehicles, i s’estima que en els pròxims deu anys, amb importants creixements urbanístics previstos, augmentin fins als 100.000 vehicles diaris.

Font: PAD Juliol 2017

Contacta Ara