El passat dimarts 18 l’alcalde de Parets del Vallès i president del Consell Industrial, Sr. Sergi Mingote, i el regidor del servei de Promoció Econòmica de Parets del Vallès i director del Consell Industrial, Sr. Toni Fernández, van presentar el resultats obtinguts al 2017 dels ajuts per a la contractació concedits pel Consell Industrial a les empreses que contracten persones usuàries del Servei Local d’Ocupació (SLOP).

Diagrama funcionament ajuts per a la contractació

Diagrama funcionament ajuts per a la contractació

Els ajuts a la contractació han estat una de les polítiques que ha sumat a l’hora de treballar per a la reducció de l’atur a Parets. Des de 2012 s’han destinat 415.000€ que han permès donar suport a la contractació de 515 paretans i paretanes. Això resulta una mitjana de 806€ de subvenció per lloc de treball creat. Durant les tres darreres convocatòries s’han superats els 100 contractes subvencionats i des de l’SLOP s’espera assolir el mateix objectiu durant 2018, convocatòria que s’ha dotat amb 95.000€. “Vam iniciar aquest camí amb una experiència pilot al 2012 dotada amb 40.000€ que no es van esgotar. El 2013 es va consolidar la iniciativa i any rera any l’equip de govern, veient els resultats, ha anat augmentant el pressupost a mesura que anava evolucionant i consolidant-se aquests ajuts. El 2018 tornem a augmentar la dotació, que enguany serà de 95.000€ i amb la que esperem continuar donant suport a la contractació de paretans i paretanes” valora en Sergi Mingote.

Un cop acabada la darrera convocatòria, el regidor Toni Fernández fa avaluació dels resultats:

  • Gènere: el 2017 s’ha contractat més dones que homes amb aquests contractes bonificats.
  • Edat: s’han vist millorats els percentatges de contractació de persones majors de 45 anys, col·lectiu amb especials dificultats d’inserció.
  • Nivell formatiu: a més qualificació més inserció. El 60% de les persones contractes tenen formació de caràcter professional, d’aquestes el 52% tenen estudis de formació professional.
  • Durada dels contractes: la contractació estable creix molt discretament respecte a la temporal.
  • Procedència de les empreses contractants:  el 60% són empreses paretanes i la resta són empreses usuàries de fora del municipi, totes elles tenen en compte a l’SLOP com a font per a cobrir les seves vacants laborals.
Resultats 2017 ajuts per a la contractació

Resultats 2017 ajuts per a la contractació

 

Contacta Ara